Cu PET-ul la doctor – o dramă în neuron minor 

De fapt avem parte de o gândire pro activă la nivel guvernamental și transguvernamental. Pentru că este o strategie complexă, urmărită cu cerbicie de peste un deceniu. Nu adoptăm euro pentru că avem... PET-uri. 

 ”Nicule, mai dă-le o suta!” Așa grăia un academician doctor inginer de la balconul actualului Minister de Interne. Pe ultima sută (de metri) gândirea vizionară economică și-a arătat eficiența. 

De fapt o fisă de băgat în căruciorul de la supermarket, cu atât a considerat guvernul ca trebuie sa crească finanțarea punctului în ambulatoriu. 

Ba nu, greșesc! Cu contravaloarea unui PET folosit dat la RETURO. 

Fraților, ne-am scos! Vă dați seama că dacă vine pacientul și pe lângă bilet îți întinde sfios o plasă cu 10 PET-uri de gust puternic și amărui, nici nu mai trebuie să iei pomana de la CNAS? De ce credeți că se reciclează acum? Credeați că din spirit ecologic? Nu! Pentru a putea folosi și în medicină moneda forte a României! PET-ul reciclat! 

De fapt avem parte de o gândire pro activă la nivel guvernamental și transguvernamental. Pentru că este o strategie complexă, urmărită cu cerbicie de peste un deceniu. Nu adoptăm euro pentru că avem… PET-uri. 

Văd deja cu ochii minții cum șiruri disciplinate de halate albe se vor îndrepta seara de seară la sfârșitul programului spre automatele RETURO! 28 de pacienți înmulțit cu 10 PET-uri… 280 de PET-uri. O comoară! Toți drojdierii ne vor invidia. Se vor dori medici și ei! 

Nici nu va fi greu în condițiile în care pentru unele specialități medicale 6 ani de facultate plus 5 de rezidențiat se egalează aritmetic cu 3 de psihologie la privat sau de kineto la UNEFS (fostul IEFS). Nu vreau să iau în răspăr acești absolvenți, să fii psiholog sau kinetoterapeut este perfect, este util, doar dacă și numai dacă îți faci onest profesia sub coordonarea unui medic. 

Dar ala e plătit in PET-uri. Așa că nu se pune. 

Mulțumim Guvern cu viziune! 

Ne-am scos și hai noroc în alegeri! Vei avea nevoie!