Întâlnire la Banca Mondială

Astăzi, 14 ianuarie 2020, la sediul reprezentanței Băncii Mondiale din România a avut loc o întâlnire între dl. dr. Cosmin Alexandrescu, preşedinte APMA, însoţit de dra. Dr Cristiana Chiciorea, vicepreşedinta APMA şi dna Dorothee Chen, Senior Health Specialist însoţită de dna. Cristina Petcu, Public Health Expert.

Întâlnirea, solicitată de către APMA, s-a dorit o luare de contact cu nouă echipă a Băncii Mondiale pe domeniul sănătăţii, precum şi o prezentare a programelor aflate în derulare sau a proiectelor ce urmează a fi dezvoltate. Subliniind faptul ca partenerii Băncii Mondiale sunt guvernele, oficialii prezenţi au menţionat că în prezent se afla în desfăşurare un singur program în domeniul sănătăţii, respectiv programul de sprijinire a dezvoltării medicinii primare în zonele rurale. În cel mai scurt timp APMA va primi din partea Băncii Mondiale întreaga documentaţie care a stat la baza acestui proiect pentru a fi consultată.

Pe viitor vor avea loc şi alte întâlniri, utile ambelor părţi pentru o mai bună informare şi pentru eventuala implicare în proiecte care să sprijine dezvoltarea medicinei de ambulatoriu.